וואטאפ

5 טעויות נפוצות בבחירת שיש למטבח – ואיך להימנע מהן

משטח העבודה שלכם יכול להיות מושלם – אם רק תדעו מה לא לעשות.

רכישת שיש למטבח נראית לרבים כמו שלב טכני – עוד חלק בתהליך הבנייה או השיפוץ. בפועל, מדובר באחת ההחלטות הכי קריטיות בעיצוב הבית, שמלווה אתכם שנים קדימה ומשפיעה על כל שימוש יומיומי בחלל הכי חשוב בבית. השיש הוא לא רק פריט עיצובי; הוא משטח עבודה אינטנסיבי, שסופג חום, לכלוך, שריטות, חומרי ניקוי ולעיתים גם מכות וסירים כבדים. לכן, כל טעות קטנה בבחירה עלולה להוביל לחוסר נוחות, לתסכול ואפילו לעלויות נוספות בעתיד. כדי שתעשו בחירה מושכלת – ריכזנו את חמש הטעויות הנפוצות ביותר, ואיך להימנע מהן מראש.

 

 

הטעות הראשונה היא לבחור שיש רק לפי צבע. רבים מתאהבים בגוון מסוים בתצוגה – לבן חלק, אפור דרמטי או מראה דמוי אבן טבעית – אבל מתעלמים מתכונות החומר: האם הוא עמיד לחום? האם הוא נשרט בקלות? האם הוא סופג כתמים? מראה זה חשוב, אבל פרקטיקה היא מה שתקבע איך הוא ייראה אחרי שנה.

הטעות השנייה היא להסתמך רק על המלצה של מעצב או קבלן, מבלי להתייעץ עם איש מקצוע שמתמחה ספציפית בשיש למטבח. עין עיצובית זה מעולה – אבל מתקין שיש מנוסה יודע אילו חומרים מתאימים לשימוש יומיומי ואילו משטחים אולי נראים טוב – אבל פחות מתאימים לבית פעיל.

הטעות השלישית היא הזנחת נושא התחזוקה. ישנם משטחים שדורשים ניקוי עדין ומשטחים שמראים כל כתם. אם אתם משפחה שמבשלת הרבה – התחזוקה חשובה לא פחות מהמראה.

הטעות הרביעית היא לחשוב שכל סוגי השיש מתאימים לכל סוג מטבח. שיש שמתאים למטבח כפרי עם אווירה חמימה – לא בהכרח יתאים למטבח מודרני ומינימליסטי. חשוב לבחור משטח שמשלים את הסגנון העיצובי הכולל, במקום להתאים את המטבח לשיש בדיעבד.

והטעות החמישית – התעלמות מהפרטים הקטנים. סוג הגימור (מבריק או מט), עובי הקנט, התאמה לכיריים, סוג הכיור – כל אלה משפיעים על המראה הסופי והנוחות בשימוש.